Ut på eventyr

Helga bød på nye utflukter, og vi stoppet innom flere steder på vei til telting i hagen og grillkveld med flotte folk.

Et av stoppestedene ble eventyrlige Villa Fridheim, rene eventyrhuset….bokstavlig talt. Glad som jeg er i historie, arkitektur og eventyr, så var jo dette en perfekt stopp for min del.

Villa Fridheim ble bygget i årene 1890-1892, og ble oppført for trelasthandler Svend Haug, en kar som startet med omtrent to tomme hender og arbeidet seg opp og fram. Dessverre døde han før boligen ble ferdig, men hans enke og barn bodde her i flere år. Siden ble boligen brukt til hotell fram til 1960. Nå er boligen fredet. Nå rommer boligen noe eventyrlig.

Eventyrutstillinger, flerfoldige malerier etter eventyr samlet av Asbjørnsen og Moe, flotte tablåer av kjente eventyr som Rødhette, Pannekaka, Snøhvit og Hans og Grete ++, tittevinduer og rom som tar deg med inn i en magisk verden blant nisser, tusser og troll.

Tårnet gir utsikt over mange blåner. Og akkurat nå er dører og vinduer ut fra tårnet stengt på grunn av Tårnfrid, en tårnfalk (fredet art) som har bygget bo der. Hun var ikke å se mens jeg myste gjennom ruta, men håper hun oppdrar en ny generasjon tårnfalk på dette eventyrlige stedet.

 

Utsikt fra tårnet.

Pannekake på rømmen.

Tommelise.

Rødhette

Trollmøte.

Uteområdet var også vakkert, selv ble jeg ganske fasinert over en skulptur av et tre, med grener som hender. Ansikter i alle varianter var fanget i treet…på en måte..Hallen

Villa Fridheim er en perle i Krødsherad, rett utenfor Noresund. Absolutt verdt et stopp. Her finnes både gamle og nye utstillinger, og stedet har en liten kafe som byr på mat og drikke som kan nytes i Fru Teas salong med utsikt over Krøderfjorden.

Biehotellet jeg fant i hagen på Fridheim har muligens åpent for langbeinte bier med liten kropp også…

 

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Nok en fin og lærerik tur! Det lønner seg blant annet og dra igjen teltduken når det regner om natten 🙂

   1. Ja, aldri så galt at det ikke er godt for noe….som de brukte å si i gamle dager da jeg var liten 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg